Stef van Grieken // TNO

May 25th, 2011  |  Published in Open Overheid

Stef van Grieken was er vroeg bij. Als veertienjarige richtte hij Scorp, een fullservice webdesign bureau, op. Daar was hij verantwoordelijk voor het financieël management. Nu maakt hij zich sterk voor een open overheid. Als student industrieel ontwerpen liep hij stage bij TNO, waar hij onderzoek deed naar het beleid dat bedrijven hebben ten opzichte van open data. Stef is op dit moment adviseur E-Government bij TNO Informatie en Communicatie Technology.

Het mag duidelijk zijn: Stef heeft politieke ambitie. Dat blijkt ook uit zijn betrokkenheid voor Het Nieuwe Stemmen (initiatief om e-tools in te zetten bij democratie) en zijn deelname aan het collectief Hack de Overheid. Laatstgenoemd collectief houdt zich bezig met het ontsluiten én toegankelijk maken van open data van de overheid.

Leave a Response