Hans Abbink // Almende

May 25th, 2011  |  Published in Sprekers

Hoe je praktische kennis van wetenschap met ICT kan combineren, daar weet Hans Abbink veel van. In de jaren tachtig was hij al bezig met IT-bedrijf AND International Publishers. Tegenwoordig is hij CEO van het door hem opgerichte Almende, een onderzoeksbureau dat zich richt op technologische zelforganisatie. In het kort is zelforganisatie het ontstaan van spontane systemen in een chaotische situatie. Denk bijvoorbeeld aan het spontaan ontstaan van een school van vissen. Abbink gelooft dat ICT gebruikt kan worden als hersenen voor een groep om daarmee sneller te voorspellen en reageren. Hierdoor worden mensen beter geïnformeerd, krijgen ze een beter overzicht en vooral: Worden ze intelligenter. Hans stond ook aan de wieg van het stadsinitiatief Rotterdam Open Data.

Leave a Response