Brenno de Winter // ICT- & onderzoeksjournalist

May 25th, 2011  |  Published in Informatie & Maatschappij

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter heeft de afgelopen tijd flink veel stof doen opwaaien, bijvoorbeeld door enkele weken met zijngehackte OV chipkaart te reizen, zijn zaak tegen de VNG en zijn recent begonnen strijd voor persvrijheid. Hij wordt regelmatig door verschillende organisaties ingeschakeld als expert op het gebied van transparant bestuur. Brenno is namelijk een expert in de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). De Wob is een wet waarin staat dat burgers het recht hebben om te weten wat de overheid uitspookt: als burgers menen dat het hen aangaat, mogen zij documentatie opvragen. Eerder maakte Brenno hiervoor de Woberator: een interactieve handleiding en documentaire over de Wob. Underdoggen zit Brenno in zijn bloed, maar zo nu en dan komt hij boven de grond om stukken te schrijven voor onder andere ComputerTotaal, Linux Magazine, Webwereld, Nu.nl en Powned.

Leave a Response