Korrie Louwes // Wethouder Rotterdam

May 25th, 2011  |  Published in Sprekers

Waar komt de term fuel of the future vandaan? Juist, van Korrie Louwes. Korrie Louwes is Wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie van de Gemeente Rotterdam. De aangewezen persoon dus om studenten van de Hogeschool Rotterdam eens te vertellen over de ideologie van Rotterdamse Open Data. Op haar webblog schreef ze onlangs:

‘Data is een onmisbare bouwsteen in de huidige informatiemaatschappij. Door het vrij beschikbaar stellen van data ontstaat een bron van innovatie, samenwerking en kennis. Dat draagt bij aan welvaart. Burgers, bedrijven, onderwijs en onderzoek zijn zelf het beste in staat hun eigen leef- en werkomgeving (gezamenlijk) vorm te geven en deze delen. Open Data is de brandstof voor participatie en samenwerking. ‘

Comments are closed.